Увага! Штормове попередження: водіїв просять бути уважнішими за кермом

4 Жовтня 2016 12:54

newsvideopic_zavtra-v-odesse-i-oblasti-ogidaetsya-tuman41663_34048Синоптики попереджають про різку зміну погоди в Україні 4-5 жовтня: сильні дощі, місцями з мокрим снігом, зниження температури. Національна поліція звертається до водіїв з проханням враховувати погодні умови.

Зокрема, 4 жовтня в західних, а 5 жовтня в північних і центральних областях місцями сильні дощі, на заході подекуди з мокрим снігом, в Карпатському регіоні дуже сильний дощ і мокрий сніг, в горах утворення снігового покриву, протягом 5-6 жовтня зниження температури .

Прес-служба відділу УПД ГУНП Дніпропетровської області, просить водіїв при такій погоді бути особливо уважними та обережними за кермом. Неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху: не перевищувати швидкості, дотримуватися безпечної дистанції, відмовитися від ризикованих маневрування.

Крім цього, варто пам’ятати, що в осінній період у зв’язку з перепадом температур все частіше на дорогах з’являється туманність. Якщо туман настільки сильний, що ви втрачаєте з поля зору транспортний засіб, який їде попереду, в поліції радять зупинитися на узбіччі і увімкнути аварійну сигналізацію.

В умовах недостатньої видимості, обов’язково рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями, не піддавайте себе і інших учасників дорожнього руху небезпеки, тримайтеся на безпечній відстані, користуйтеся ременями безпеки, утримайтеся від різкого гальмування, порушень правил обгону.