Завтра на Дніпропетровщині відбудеться екологічний форум

5 Жовтня 2016 15:39

ekoforum-lohotyp

«Екологічні наслідки діяльності промислових підприємств гірничодобувного Кривбасу: як відновити екологічну безпеку та екологічні права громадян» – саме таку назву має екофорум, що відбудеться завтра у Широківському районі.

Захід пройде на базі Широківської районної ради. У ньому візьмуть участь представники Дніпропетровської обласної держадміністрації та облради, науковці, екологи, сільські голови та представники територіальних громад регіону, депутати місцевих рад, активісти, небайдужі до екологічних проблем громадяни.

Екофорум має стати платформою в об’єднанні зусиль органів місцевого самоврядування, державної влади, громадського суспільства та приватного секторів у формуванні та впровадженні у короткостроковій перспективі Програми вирішення екологічних проблем Широківського району та поліпшення стану навколишнього природного середовища на 2016-2025 роки.

Метою заходу є започаткування у Широківському районі демократичного управління природними ресурсами та охороною навколишнього природного середовища для покращення якості життя мешканців його населених пунктів на основі удосконалення механізмів співпраці органів місцевого самоврядування, державної влади і партнерів з громадського та приватного секторів (схвалення меморандуму міжсекторального партнерства).

Екологічний форум, як майданчик комунікації органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства і бізнесу, має стати платформою розвитку партнерства між секторами та залучення їх до планування і реалізації заходів, спрямованих на збереження ландшафту і біорізноманіття Широківського району, вирішення екологічних проблем фізичних і юридичних осіб, відновлення екологічної безпеки, встановлення відповідальності за завдану шкоду довкіллю з точки зору норм національного та міжнародного прав, – розповів один з організаторів заходу, депутат Дніпропетровської обласної ради Дмитро Зубрій.

Очікуваний результатце залучення бюджетних та позабюджетних коштів на реалізацію заходів по вирішення житлових потреб різних верств населення та гарантованого забезпечення житлом (відселення) соціально незахищених громадян, які проживають в умовах небезпечного для життя, здоров’я довкілля; впорядкуванню ландшафту Широківського району з визначенням частини рекреаційного фонду, яка може підлягати сертифікації за міжнародними вимогами і використовуватися для вітчизняного та міжнародного туризму.

 

Віра Касьянова.