До кінця тижня в Україні випаде перший сніг

10 Жовтня 2016 11:41

mbcВже через кілька днів стовпчик термометра вдень не підніметься вище 4 градусів, а разом з дощем піде мокрий сніг.
У понеділок відносно тепла погода очікується на півдні. Тут вдень повітря прогріється до 17 градусів тепла, при цьому очікується малохмарна погода. У центрі температура коливатиметься в межах 11-13 градусів тепла, на сході – 12-14, а на півночі – 8-10 градусів. У той же час на заході України вдень стовпчик термометра покаже 9-10 градусів тепла. Дощі пройдуть на півночі України, також опади очікуються на північному сході і північному заході.

11 жовтня дощової циклон накриє захід країни. Сильні дощі пройдуть у Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Крім того, опади очікується в Одеській області. На решту території країни – мінлива хмарність. Температура повітря на заході буде коливатися в межах 9-11 градусів, на півночі і в Києві – 9-11, на півдні – 13-15, а на сході – 9-11 градусів тепла. У центрі України в цей день стовпчик термометра може піднятися до позначки в 14 градусів вище нуля.

У середу, 12 жовтня, в Україні похолодає. Лівні пройдуть на заході, температура повітря тут коливатиметься в межах 5-7 градусів вище нуля. На решті території України – 9-11 градусів. Опади, як прогнозують синоптики, також пройдуть в центрі. У столиці в цей день буде малохмарна погода, а температура повітря буде коливатися в межах 9-11 градусів тепла. На півночі вночі очікуються заморозки.

13 жовтня сильні дощі пройдуть по всій Україні, а на заході очікується мокрий сніг. У Львівській області вдень температура повітря буде коливатися в межах 3-5 градусів. У центрі – 5-7 градусів, на півночі – 4-6, на сході – 6-8, а на півдні – 12-14 градусів вище нуля. У п’ятницю, 14 жовтня, в Україні незначно похолодає. Так, на заході температура буде коливатися в межах 8-10 градусів вище нуля, на решті території країни – 4-8 градусів тепла. Мокрий сніг очікується в Києві, на півночі і заході.

Джерело: segodnya.ua