На Дніпропетровщині “накрили” злочинне угруповання, яке контролювало наркотрафік

11 Жовтня 2016 15:53

14761841066945У Верхньодніпровську у членів злочинного угруповання, які контролюють наркотрафік в рідному місті, правоохоронці вилучили наркотики і цілий арсенал зброї з патронами. Про це повідомляє прес-служба управління з обслуговування Дніпропетровської та Запорізької областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України.
Зокрема, співробітникам правоохоронних органів вдалося вилучити рослини конопель, більше 3,5 кг готової марихуани, метамфетамін, електронні ваги, мисливську рушницю і револьвер травматичної дії без дозвільних документів; карабін «Форт», з ознаками переробки з метою ведення з нього автоматичного вогню, дрібнокаліберну гвинтівку «Вальтер», а також понад 200 патронів до цих видів зброї.
За цінами «чорного» ринку вилучені наркотики можуть коштувати близько 150 тис. Грн.
Всі речовини призначалися для поширення на території Дніпропетровської області, перевіряється наявність налагоджених каналів постачання зілля до обласного центру.
Вилучені зброя та незаконні наркотики направлені на експертне дослідження.
Розпочато кримінальні провадження у ряду статей Кримінального кодексу України, згідно з якими членам злочинної групи може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.
Наразі тривають заходи по встановленню інших осіб, які можуть бути причетні до незаконної діяльності злочинного угруповання, встановлюються незаконні зв’язки затриманих осіб.
Також уточнюються канали розповсюдження наркотичних і психотропних речовин.