На Дніпропетровщині відкрили унікальну сонячну електростанцію

18 Жовтня 2016 11:54

14767781849981У Підгородньому Дніпропетровської області відкрили третю чергу сучасної сонячної електростанції. Тут працює унікальна для Східної Європи трекерна система. Замість звичних стаціонарних столів з сонячними батареями – рухливі модулі, які «стежать» за сонцем. Ця станція щогодини виробляє більше 2,5 тис. КВт енергії, дозволяє істотно економити вугілля і уникнути шкідливих викидів в повітря. Вона буде обслуговувати в середньому 27 тис. Домогосподарств протягом року. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«Дніпропетровщина – стабільний і перспективний для ведення бізнесу регіон. Ми не заважаємо підприємцям працювати, а допомагаємо їм долати адміністративні труднощі. Результат – вітчизняні і зарубіжні бізнесмени продовжують вкладати кошти в область, економіка регіону розвивається. Один з проектів, повністю реалізованих за рахунок інвесторів, сонячна електростанція в Підгородньому », – розповів глава області Валентин Резниченко.

Станція в Підгородньому використовує передові технології альтернативної енергетики. Тут встановлена єдина в Східній Європі трекерна система. За допомогою спеціальних датчиків батареї обертаються і слідують за сонцем протягом дня. Такі рухливі батареї дозволяють виробляти на 50% більше енергії, ніж звичайні стаціонарні установки.

«Ми відкрили третю чергу сонячної електростанції, яка складається з 3700 модулів. Всього тут працює 10 400 модулів потужністю понад 2,5 тисячі кВт на годину. Цього вистачить в середньому на обслуговування 27 тисяч домогосподарств в Підгородньому та Золотих ключах. Станція дозволить заощадити близько півмільйона тонн вугілля в рік і уникнути викидів парникових газів », – пояснив генеральний директор« Солар Парк Підгородне »Юрій Гордєєв.

Сонячна електростанція «Солар Парк Підгородне» повністю побудована за вітчизняні інвестиції. На третю чергу бізнесмени витратили близько 20 млн грн.