Поліцейські затримали наркоторгівця, який продавав спайси через Інтернет-магазин, зареєстрований у США

18 Жовтня 2016 11:27

4 1 2 3«Прикрили» Інтернет-магазин із продажу наркотичних і психотропних речовин, який діяв у Запоріжжі, а також затримали його організатора цими вихідними працівники Управління з обслуговування Дніпропетровської та Запорізької областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, повідомив начальник цього підрозділу Сергій Дереза.

Ніде не працюючий, раніше не засуджений чоловік за допомогою мережі Інтернет здійснював реалізацію курильних сумішей, «метамфетаміну», «марихуани» та інших наркотичних і психотропних речовин.

Він організував інтернет-магазин, зареєстрований у Сполучених Штатах Америки.

Контакт клієнтів із реалізатором здійснювався за допомогою мессенджерів електронного зв’язку та зашифрованої електронної пошти.

Оплата за реалізовані наркотичні засоби та психотропні речовини приходила на електронні гаманці платіжної системи ”Easy Pay”, електрону віртуальну криптовалюту “bitcoin” за номером гаманця.

Виведення грошей відбувалося на пластикові картки одного з комерційних банків України.

Доставка «товару» здійснювалася через кур’єрські служби експрес-доставки.

Вистежити спритного ділка виявилося досить складно. Чоловік орендував конспіративну квартиру у місті Запоріжжя, де не проживав постійно. Там він виготовляв та зберігав наркотичні засоби та психотропні речовини.

Канали збуту «спайсів» та іншого дурману були налагоджені із Запоріжжя до Дніпра, Кривого Рогу, Одеси, Києва, Харкова та інших міст України.

Поліцейськими проведено обшук у наркоторгівця, в результаті чого вилучено:

– більш ніж 100 марок, оброблених психотропними речовинами: “LSD”, “DOB” та “N-bome”;

– близько 50-ти пігулок, з вмістом психотропної речовин: “2-CB” (Cибір);

– 1.5 кілограма «марихуани», партія «гашишу», та «метамфетаміну»;

– екстракт з листя “Шавлії” та листя “Шавлії”;

– суміш для куріння, рослинного походження “Мікс”, у складі квіток блакитного лотосу, марихуани, доміани, загальною вагою близько 100 грам;

– психотропна речовина, рослинного походження (DMT/5-MeO-DMT) Айауска;

– псилоцибінові гриби;

– психотропна речовина “Мескалін”, розфасований у капсули;

Також вдома у нарковиробника знаходилася чимала кількість інших небезпечних речовин рослинного і синтетичного походження (насіння гавайської троянди, квітки та листя блакитного лотосу, порошкоподібні психотропні речовини переважно іноземного походження, які використовуються у виготовленні «спайсів»).

Крім цього вилучено прекурсори та лабораторне обладнання, яке господар усього цього незаконного «добра» використовував для виготовлення так званого «пороху», електронні ваги, засоби зв’язку, банківські картки, кастет, , а також українські паспорти і посвідчення особи інших держав із ознаками підробки. Крім цього вилучено грошові кошти, отримані від збуту «дурману» у мережі – близько тисячі доларів США.

За цінами «чорного» ринку сума вилученого може сягати більше мільйона гривень.

Наркотичні, психотропні речовини та супутні предмети направлені на експертне дослідження.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 307 Кримінального кодексу України, відповідно до якої наркоторгівцям може загрожувати позбавлення волі на термін до 12 років.

Проводяться подальші заходи, направлені на встановлення каналів постачання наркотичних засобів та психотропних речовин на територію держави. Крім того, встановлюється мережа спільників, які допомагали здійснювати цю торгівлю.