В Україні годинник переводять на «зимовий час»: як адаптуватися

20 Жовтня 2016 14:06

25e9b3a43ab6f45602ac2e1fcba3d128У ніч на 30 жовтня о 4 годині ранку стрілки годинника необхідно перевести на годину назад: Україна переходить на «зимовий час».
Перехід на зимовий час може позначитися на настрої і самопочутті людини. Як не впасти в депресію і не вибитися з робочого ритму, розповіли лікарі обласного центру здоров’я.
Зазвичай адаптуватися до нового графіка можна за 2-3 дня. Однак адаптація у хворих людей, дітей і літніх людей може тривати до двох тижнів. В цей час з’являється головний біль, знижується апетит, погіршується сон, спостерігаються «стрибки» артеріального тиску, зниження працездатності.
«Для того щоб швидко перебудуватися на новий ритм, лягайте і вставайте в один час, а перед сном хвилин 30 гуляйте на свіжому повітрі. Потрібно більше відпочивати, а вранці приймати контрастний душ і робити зарядку. Днем важливо побільше бувати на сонці », – рекомендує головний лікар обласного центру здоров’я Юрій Корягін.
Лікарі радять також в такі дні частіше виходити на вулицю, особливо вранці і в обід. Правильно харчуватися і не переїдати. Корисні фініки, інжир, банани. Ці фрукти стимулюють вироблення серотоніну, який підтримує бадьорість і ввечері. В одязі радять уникати чорного кольору. Людям із загостренням хронічних хвороб буде не зайвим відвідати лікаря.