Як швидко оформити і перерахувати субсидію жителям Дніпропетровщини

20 Жовтня 2016 13:48

installmentНа Дніпропетровщині стартував опалювальний сезон. За останній тиждень документи на оформлення субсидії подали майже 9 тисяч жителів регіону. Субсидії, призначені раніше, перераховуються автоматично. Повторно звертатися в управління соцзахисту не потрібно. Про це під час прес-конференції нагадала заступник начальника управління забезпечення соціальних гарантій Дніпропетровської ОДА Олександра Довидовская.

Більш 420 тис. Сімей Дніпропетровщини вже користуються субсидією. Щотижня в управління соцзахисту області надходять тисячі нових заяв.

«На вулиці стає все холодніше – саме час подбати про субсидії. Після її оформлення оплата комунальних послуг не буде перевищувати 15% сумарного доходу сім’ї. Решта на себе бере держава. На Дніпропетровщині за останній тиждень документи на оформлення субсидії подали майже 9 тисяч жителів регіону. Держдопомогу призначена майже 5 тисячам. Субсидія призначається з першого числа місяця, в яке подано заяву, і до завершення опалювального періоду. На наступні 12 місяців вона перераховується автоматично. Повторно звертатися в управління соцзахисту не потрібно », – зауважила Олександра Довидовская.

Отримати житлову субсидію просто. Потрібно подати до місцевого управління соцзахисту лише два документи – заяву та декларацію про доходи.

Олександра Довидовская нагадала: якщо будинок або квартира не отримують певну послугу, то її не варто вказувати в заяві. «Субсидія призначається тільки на фактичні комунальні послуги. Наприклад, якщо у вас в будинку немає центрального гарячого водопостачання, то в заяві навпроти послуги слід поставити прочерк. Тоді субсидія буде нарахована на збільшені норми холодної води, електроенергії та газу », – підкреслила вона.

У декларації необхідно вказати персональні дані всіх, хто прописаний в квартирі. Це не стосується тих, хто живе в будинку без реєстрації. Якщо людина прописаний, але не проживає, – наголошується в графі «Примітки».

У декларації заповнюються відомості про всі види доходів за попередній календарний рік. Виняток – непрацюючі пенсіонери, які не мають інших доходів, крім пенсії. Тоді в середньомісячний сукупний дохід враховується розмір пенсії за попередній місяць.

Подати документи на оформлення субсидії можна особисто, надіслати поштою або через портал igov.org.ua. Останній спосіб зручний тим, що не потрібно навіть виходити з дому.

Документи, заповнені онлайн, автоматично потрапляють в управління соцзахисту. Протягом місяця на електронну пошту заявника прийде лист з підтвердженням оформлення субсидії або причиною відмови.

Як швидко подати заявку на оформлення субсидії, читайте тут.

При оформленні субсидії не має значення, хто є власником житла і на кого відкриті особові рахунки в комунальних підприємствах. Не враховуються і одноразову допомогу, відсотки від депозитів, наявність нерухомого майна чи земельних паїв. Субсидія призначається тільки на норми споживання житлово-комунальних послуг.

За додатковою інформацією звертайтеся до департаменту соціального захисту Дніпропетровської ОДА за телефонами: (056) 713-65-60, 713-66-18, 713-63-09, 713-62-21 або безкоштовно і цілодобово на урядову «гарячу лінію» 15 -45.