У Дніпрі відбудуться Ігри героїв

24 Жовтня 2016 13:47

14773042256560У Дніпрі 29 жовтня відбудуться Ігри героїв. Їх учасниками є люди з обмеженими можливостями і бійці, які втратили кінцівки в ході проведення бойових дій на Донбасі. Детальніше про змагання під час прес-конференції в медіа-центрі ДНІПРО ПОСТ розповіла представник ГО «Різні і Рівні» Марина Давидова.

«Ігри героїв – це не наш проект, а велика всеукраїнська акція. Вона вже проходила в Києві і Харкові. У ній брали участь хлопці, які в ході проведення бойових дій втратили кінцівки. Проект спрямований на їх психологічну і фізичну реабілітацію. Зараз організатор цього проекту веде переговори з приводу виготовлення спортивних протезів для людей з обмеженими можливостями, щоб вони могли займатися спортом, в тому числі і професійно. У Дніпрі на даний момент унікальна ситуація, до участі в цьому проекті приєдналися і люди з обмеженою мобільністю. Зараз тренуються 9 ІНВАЛІДІВ-візочників. Проект соціальний, дуже важливий. Основний посил в тому, що люди з обмеженими можливостями – як постраждалі в зоні бойових дій, так і колясочники, які отримали травми під час якихось інших обставин – не потребують жалю, їм не потрібні подачки від держави, це дуже сильні, наполегливі люди. Тренера в шоці і в захваті від того, що відбувається на тренуваннях. І ви зрозумієте, що це насправді люди з необмеженими можливостями. Їм просто потрібно створити умови (доступність, реабілітацію, психологічну допомогу), для того щоб вони могли функціонувати в нашому суспільстві нормально. Вони на це 100% здатні. Це буде виступ в формі естафети. Хочу сказати про користь і результаті проекту, які вже є. Один з учасників брав участь в змаганнях про кроссфіту в Києві нарівні з людьми без особливих потреб і він посів друге місце. Тобто це насправді працює, у них з’являється воля до життя, воля до перемоги », – зазначила Марина Давидова.

Представник спортивної мережі Юлія Василенко зазначила, що учасники активно готуються до майбутніх змагань – 6 тренуються раз в тиждень:

«Тренуються 3 рази вранці, 3 ввечері вже протягом 3 місяців. Специфіка цього проекту така, що ми розділили учасників на дві групи. Перша – хлопці з протезами, друга – люди з обмеженими можливостями. У нас є зали, які пристосовані до прийому таких людей. Хотілося б подякувати наших тренерів, вони викладаються на 100%, у них відмінна взаємозв’язок з учасниками. Зазначу, що результат від тренувань видно – коли до нас хлопці тільки прийшли і зараз. Це абсолютно новий рівень. 29 жовтня ви в цьому переконаєтеся самі. Всього буде 16 учасників з Дніпра і Дніпропетровській області, а також 9 запрошених, які вже взяли участь в Іграх героїв в Києві і Харкові. Змагання з Будуть проводиться кроссфіту – вправи зі штангами, жим лежачи, підтягування на кільцях ».

Ігри героїв пройдуть 29 жовтня в Льодовому палаці «Метеор». Початок о 13:00. Вхід вільний. Переможці отримають грошові призи від спонсорів.