У Дніпрі побудують космобудиночок для життя на інших планетах

25 Жовтня 2016 14:19

104-0466_img_space_house_pcГенератори від магнітного поля землі, ракетні двигуни без реактивної тяги, індивідуальний реактор астронавта. Все це можна буде побачити в Дніпрі вже в ці вихідні, 29-30 жовтня, в центрі SPACE HUB. Там же команди «космозавісімих» працюватимуть над створенням проекту будиночка, який підійде для життя на інших планетах. Детальніше про майбутній захід розповів засновник SPACE HUB Максим Ткаченко на прес-конференції в медіа-центрі ДНІПРО ПОСТ.

«29-30 жовтня пройде конференція, яка переверне вашу свідомість. Конференція SPACE VALLEY включає в себе 2 сектори: інжиніринговий та архітектурне напрямок для інших планет. Перша частина, інжиніринговий форум, включає в себе презентацію та обговорення проектів. Експерти Хакатона – це практики, Михайло Рябоконь – Noosphere, Юрій Митіков – ДНУ, КБ «Південне» і ЮМЗ. Друга частина – хакатон, який триватиме 2 дні. Його завдання – створити космічний будиночок, розміром 2,5х2,5 м, який підійде для життя на інших планетах. Потрібно принести з собою концепт будинку, і ментор Іларіон Карнаух, який входить в ТОП-3 дизайнерів по Digital art в Україні, буде допомагати. З проектування допомагає Олександр Денисенко – академія архітектури, кафедра проектування. Всі ідеї переведуть в креслення і команда-картонатор на чолі з Олегом Івановим переведе ідеї в картонний прототип. На наступний день всі деталі зберуться і вийде будинок в масштабі 1: 1 », – сказав Ткаченко.

Про перспективи, які чекають учасників заходу, розповів директор з інновацій компанії Noosphere, співзасновник Noosphere Engineering School Михайло Рябоконь.

«Якщо ми не навчилися будувати будинки на землі, може, ми побудуємо космічні будинку. Запрошую всіх бажаючих взяти участь, сміливо висловити свої ідеї, можливо, ідея отримає фінансування від інвестиційних фондів. Або реалізувати себе в якості інженера на підприємствах, які займаються в ракетно-космічній галузі. Наш регіон багатий на таких інженерів, ентузіастів, тут зароджувалося те, що до сих пір підкорює космічний простір. Ми розуміємо, що технології давно вже пішли далеко вперед, і нам потрібно привносити нові ідеї. І я розумію, що унікальні ідеї зароджуються саме на такого рівня Хакатони. Справжні нові Янгеля та інші не менш відомі розробники з’являться на таких заходах. Можна буде поспілкуватися з людьми, які зараз знаходяться в ракетно-космічній галузі, фахівцями, які приїхали до нас з-за кордону, які відвідували такі ж підприємства, наприклад, в США », – зазначив Рябоконь.

На конференцію запрошуються всі бажаючі. Участь – безкоштовна.