У Дніпрі зловили сепаратиста

27 Жовтня 2016 15:11

14775693305354Співробітники Служби безпеки України затримали в Дніпрі місцевого жителя, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Правоохоронці встановили, що чоловік, який брав участь в проросійських акціях, в 2014 році став адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості. Він через інтернет познайомився з представниками спецслужб РФ і погодився поширювати сепаратистські матеріали на різних інформаційно-політичних паблік в російських соцмережах. Інформація для публікацій викладалася в спеціально створеному закритому співтоваристві.
За вказівкою своїх кураторів зловмисник поширював інформацію, спрямовану на дискредитацію української держави і армії, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, введення російської мови як державної, а також пропагував вихід Дніпропетровської області зі складу України і входження до складу Російської Федерації.
Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.
Тривають оперативно-слідчі дії.