Ситуація з опаленням в Кривому Розі критична, – губернатор

1 листопадаа 2016 11:34

thumb-big-420x305-46ffОпалювальний сезон на Дніпропетровщині триває. За тепло в квартирах городян, в лікарнях, школах, дитячих садах відповідають керівники міст і теплопостачальних організацій. Про це їм ще раз нагадали в ДнепрОГА під час засідання обласної комісії з питань забезпечення постачання енергоносіїв в область і своєчасних розрахунків за їх споживання.

«Теплопостачальники повинні розраховуватися за спожитий газ вчасно. Цього року найменша заборгованість може привести до відключення газу, а значить, відключення опалення в містах. Люди не повинні страждати через некомпетентність співробітників. У будинках, школах, дитячих садах, лікарнях повинно бути тепло. Це відповідальність мерів. Якщо теплопостачальники не можуть впоратися самостійно, допомагайте їм », – підкреслив глава регіону Валентин Резниченко.

Цього року газопостачальні компанії поставили нову умову: якщо є хоч найменша заборгованість за транспортування газу, його відключають. Ще на початку місяця таку заборгованість мали Новомосковськ, Кам’янське, Жовті Води та Кривий Ріг. Перші три міста розрахувалися. У Кривого Рогу ситуація залишається критичною.

Криворізька ТЕЦ в цьому році заборгувала за транспортування газу 8 млн. Гривень. Віддавати збирається, проте не поспішає. Тому ТЕЦ в будь-який момент можуть відключити від газопостачання.

За останні 10 років 13 найбільших теплопостачальних підприємств регіону заборгували за спожитий газ понад 4 мільярди гривень. На початку року Дніпропетровська ОДА взяла під свій контроль критичну ситуацію з газовими боргами. Після серйозної розмови в ОДА на початку 2016 року, теплопостачальники Дніпропетровської області вперше за останні 10 років стали повністю оплачувати спожитий газ. Однак в цьому році рахунку теплопостачальників мають новий вигляд. На відміну від попередніх років компанії повинні окремо розраховуватися за обсяги спожитого газу і за його транспортування до місця призначення. Раніше компанії платили єдину суму, яка складалася з двох показників.