Суд визнав заступника мера Кам’янського винним в корупції

7 листопадаа 2016 12:42

img_9354-1-900x600У Кам’янському заступник міського голови визнаний винним в скоєнні корупційного правопорушення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Дніпропетровській області.

Апеляційний суд Дніпропетровської області погодився з доводами прокуратури області та скасував рішення суду першої інстанції, яким закрито адміністративну справу стосовно заступника мера міськради в Кам’янському за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією по ч. 1 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Так, в червні і жовтні 2015 заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міськради, в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», погодив документи, на підставі яких видано розпорядження про проведення в місті ярмарку з продажу товарів місцевого товаровиробника – товариства з обмеженою відповідальністю, заступником директора якого він був до квітня 2015 року. Зараз співвласником підприємства є його колишня дружина.

Заводським районним судом адміністративну справу закрито через відсутність складу правопорушення. Однак вказане рішення було оскаржене в Апеляційному суді Дніпропетровської області, який, в свою чергу, погодився з доводами прокуратури та визнав заступника міського голови винним в скоєнні корупційного правопорушення.