Кривий Ріг залишиться без води

9 листопадаа 2016 17:26

vodaТри підприємства Кривого Рогу ДПП «Кривбаспромводопостачання», ДП «Криворізька теплоцентраль» та КПТМ «Криворіжтепломережа» накопичили 392 млн грн за спожиту електроенергію протягом декількох років. Керівництво підприємств-боржників не вирішує питання погашення старих боргів і не оплачує поточне споживання. Щомісяця борг приростає на 36 млн грн.

За порушення Закону України «Про електроенергетику» в частині безоплатного споживання ДТЕК Дніпрообленерго змушений припинити постачання електроенергії цим підприємствам з 10 листопада 2016 року.
«Не дивлячись на таку катастрофічну ситуацію із заборгованістю по електроенергії, опалювальний сезон 2016-2017 рр. в Дніпропетровській області розпочався вчасно. Однак, теплопостачальні компанії зловживають своїм становищем і тримають в заручниках міста і область в цілому. Обласні та місцеві органи влади вже просто не в змозі вирішувати питання неплатежів підприємств за рахунок свого бюджету. Створюється враження, що теплопостачальні компанії не зацікавлені у вирішенні питання погашення боргу. Наприклад, держпідприємство «Криворізька теплоцентраль» так і не надало гарантій з оплати ні поточного споживання, ні заборгованості минулих періодів », – підкреслив директор по продажах ДТЕК Дніпрообленерго Юрій Федько.

ДПП “Кривбаспромводопостачання» тримають в заручниках р Кривий Ріг. В результаті відключення насосних станцій цього підприємства, що здійснюють підкачування води, з семи районів Кривого Рогу п’ять, а саме Центрально-міський, Довгинцівський, Дзержинський, Жовтневий і Саксаганський можуть повністю залишитися без водопостачання.

Відповідальність за негативні наслідки відключень лежить виключно на керівництві підприємств-боржників.

Позитивний досвід роботи з теплопостачальними компаніями у енергопостачальника є. У травні 2016 між ДТЕК Дніпрообленерго і Дніпропетровською міськрадою був підписаний Меморандум про співпрацю. За час роботи меморандуму заборгованість тепло- і водопостачальних компаній знизилася на 47,17 млн грн.