На Дніпропетровщині планують оформити субсидію близько 700 тис. сімей

9 листопадаа 2016 17:28

92_mainБільш 454 тисяч жителів Дніпропетровської області вже економлять на комунальних платежах. Всього на Дніпропетровщині соціальні працівники планують оформити субсидію близько 700 тисячам сімей регіону. Про це повідомив глава області Валентин Резниченко.

«Під час опалювального сезону 2015-2016 років понад 500 тисяч сімей Дніпропетровщини отримували допомогу від держави. На початку нового опалювального сезону цей показник майже досягнуто, і люди продовжують подавати заяви. Плануємо, що субсидію оформлять близько 700 тисяч сімей. Працівники управлінь соцзахисту готові приймати людей і оперативно обробляти документи », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Зараз на Дніпропетровщині субсидію отримують більше 454 тисяч сімей. Щотижня за державною допомогою звертається більше 9 тисяч жителів регіону.

Для оформлення субсидії необхідно заповнити тільки заяву і декларацію. Подати їх треба в управління соцзахисту за місцем реєстрації. Можна це зробити особисто, надіслати поштою або через портал igov.org.ua.

Після оформлення субсидії оплата за комунальні послуги не буде перевищувати 15% доходу сім’ї. Решта оплатить держава.

Оформлення такої допомоги сім’ю ні до чого не зобов’язує. Субсидію повертати не потрібно, право власності на будинок не змінюється.