На Дніпропетровщині щодня за субсидіями звертаються 40 осіб

14 листопадаа 2016 11:18

18842-1_largeОпалювальний сезон набирає обертів, а в управліннях соцзахисту населення роботи стає все більше. Щотижня сюди надходять тисячі заяв на оформлення субсидії. Як проходить прийом документів і скільки часу це займає, розповіли в Дніпропетровській облдержадміністрації.

«З початком опалювального сезону бажаючих отримати субсидію на Дніпропетровщині стало більше. Тільки за останній тиждень за призначенням такої допомоги звернулося близько 11 тисяч сімей, 9 тисяч її вже отримали. Управління соцзахисту області працюють в режимі нон-стоп – консультують, приймають документи, призначають субсидії », – розповіла заступник начальника управління забезпечення соціальних гарантій Дніпропетровської ОДА Олександра Довидовская.

Щодня за призначенням субсидій в Центральне управління соцзахисту в Дніпрі звертаються до 40 осіб.

Подати документи на оформлення такої держдопомоги можна поштою, через igov.org.ua або особисто. Жителям до душі останній варіант, зазначає заступник начальника управління соцзахисту Центрального району в Дніпрі Людмила Захаренко.

«У Центральному управлінні соцзахисту є приймальня для консультацій і кілька фахівців, які працюють з заявами і деклараціями. Якщо треба – допомагають їх заповнити », – зазначила Людмила Захарченко.

Подати документи на оформлення субсидії не складно, зазначають відвідувачі управління.

«Процедура не займає багато часу, а з документів при собі потрібно мати лише паспорт, код і особисті рахунки комунальних платежів. Це потрібно для заповнення заяви та декларації », – поділилася Олена.

Чекати призначення субсидії доводиться недовго – до 20 днів, кажуть в Центральному управлінні соцзахисту. Тут нагадують: подати документи на оформлення державної допомоги можна в будь-який час. Вона призначається з першого числа місяця, в якому подано заяву, і до завершення опалювального періоду. На наступні 12 місяців субсидія перераховується автоматично.

Після оформлення держдопомоги оплата за комунальні послуги не буде перевищувати 15% доходу сім’ї. Решта оплатить держава.

Оформлення такої допомоги ні до чого господаря не зобов’язує. Субсидію повертати не потрібно, право власності на будинок не змінюється.

Прорахувати розмір субсидії можна самостійно за посиланням: http://teplo.gov.ua/calculation.

Субсидією на Дніпропетровщині користуються вже 463 тисячі сімей.