На Дніпропетровщині куплять квартири 40 сім’ям бійців

15 листопадаа 2016 13:22

kvartiriБільше 40 сімей бійців АТО стануть власниками квартир в Дніпропетровській області. Протягом року новосілля відсвяткують сім’ї загиблих і тяжкопоранених військовослужбовців. Житло підшукають самі, заплатить за нього держава. На це область отримала понад 12,8 млн грн державних коштів, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«Заради миру в наших будинках військові не шкодують найціннішого – здоров’я і життя. Наш службовий і людський обов’язок – піклуватися про дітей і їх рідних вдома. Робимо максимум. Реабілітація та оздоровлення, соціальні пільги, різні курси, спортивні змагання, надання землі і, звичайно, власного житла. За останні 2 роки більше 180 сімей військових отримали квартири в Дніпропетровській області. Ще більше 40 сімей стануть власниками житла протягом року », – зазначив керівник області Валентин Резниченко.

Квартири отримають ті, хто втратив на війні близької людини або отримав важкі поранення. Сім’ї самі підшукають житло, яке хочуть придбати. Протягом року вони повинні самостійно підписати договір про покупку вподобаного житла, а держава компенсує необхідну суму. На це Дніпропетровщині виділили понад 12,8 млн грн державних коштів.

Сума, яку отримає кожна з сімей, буде визначатися індивідуально. Її будуть обчислювати за спеціальною формулою, визначеною у відповідній постанові Кабміну. Компенсація буде залежати від складу сім’ї, стану здоров’я її членів, місця проживання. Контролювати процес придбання квартир будуть спеціально створені в містах і районах області комісії, до яких увійдуть соцпрацівники, фахівці з фінансів, капітального будівництва, громадськість.

За два роки в Дніпропетровській області ключі від власного житла отримали понад 180 сімей. Для цього задіяли державний, обласний і місцевий бюджети.