На Дніпропетровщині добудовують багатоповерхівку під соціальне житло

18 листопадаа 2016 12:51

14794626537153У селищі Покровське завершують будівництво будинку під соціальне житло. Довгобуд, який був порожній і руйнувався два десятиліття, розморозили в минулому році. Власна котельня, утеплений фасад, відремонтовані сучасні квартири – зараз будинок готовий вже на 85%. Повністю завершити будівельні роботи планують до кінця року, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«У цьому році на Дніпропетровщині на будівництво соціального житла виділили 25 млн грн обласних коштів. Працюємо в Васильківці Петропавлівці, Вербуватівка. Уже завершуємо роботи в Покровському. Власна енергоефективна котельня, утеплений фасад, 30 відремонтованих квартир, охайний двір з дитячим майданчиком. Замість аварійного довгобуду, який був порожній 20 років, буде сучасна багатоповерхівка », – зазначив керівник області Валентин Резниченко.

У 1992 році в Покровському почали будівництво двох однакових 5-поверхівок. За 3 роки одну з них здали в експлуатацію, для другої ж звели тільки коробку. Через нестачу коштів роботи зупинилися на 20 років. Розморозила довгобуд команда Валентина Резніченко восени 2015 року. Розробили проект і приступили до справи.

«Стан об’єкта було жахливим: багато років він був порожній і руйнувався. Ми зміцнили конструкцію, демонтували всі перегородки і встановили нові. На даху побудували окреме приміщення під власну котельню та змонтували економні котли. Встановили енергоефективні вікна, утеплили фасад. У кожній квартирі виконали оздоблювальні роботи », – розповів директор компанії-підрядника Олександр Малов.

На сьогодні будинок готовий на 85%. Залишилося встановити плити і сантехніку в деяких квартирах, провести оздоблювальні роботи в під’їздах. Будівельні роботи планується повністю закінчити в 2016 році.

Після завершення робіт будинок передадуть на баланс Покровської громади, і вона вирішить, хто стане господарями 30 нових квартир.