На Дніпропетровщині вибухнув будинок

21 листопадаа 2016 13:44

1479719218235420 листопада, о 14:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про вибух в житловому будинку в Покровському районі Кривого Рогу на проспекті Едуарда Фукса, 48.

Як повідомляє прес-служба ГУНП Днепопетровской області, причиною вибуху в багатоповерховому будинку по вул. Тухачевського стало самовільне підключення власника квартири до газової труби. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Поліцейські Покровського відділення поліції Кривого Рогу встановили, що 20 листопада близько 14:30 36-річний житель квартири на 5-му поверсі разом з батьком і своїм знайомим розпивали спиртні напої. Під час підпалу сигарети прогримів вибух. Було встановлено, що квартира газовою службою відключено від газопостачання за борги, а на газовій трубі був вмонтований кран, який пропускав газ. В результаті на кухні виникла газо-повітряна суміш, яка вибухнула і почалася пожежа.

Під час гасіння пожежі було евакуйовано 25 мешканців під’їзду вищевказаного будинку.

Постраждалі батько і син госпіталізовані в міську лікарню з сильними термічними опіками. Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, які постраждали від вибуху побутового газу.