Дніпропетровщина отримала понад 235 тис. доз вакцин від дифтерії і правця

23 листопадаа 2016 16:44

138828Дніпропетровщина отримала більше 235 тисяч доз для профілактики дифтерії та правця. Вона призначена для людей від 25 до 55 років. Така кількість повністю покриває потребу області, розповіла начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям і матерям департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Наталія Шмалько під час прес-конференції.

«Вперше за останні три роки Дніпропетровщина отримала вакцину для профілактики дифтерії та правця для дорослих. Вона призначена для людей від 25 до 55 років, – розповіла Наталія Шмалько. – За календарем щеплень робити щеплення від цих хвороб треба кожні 10 років для підтримки імунітету. У 16 років таку процедуру роблять у школі, але вже в 25, 35, 45 і 55 років людина повинна вакцинуватися сам ».

Такі щеплення здатні врятувати життя, зазначає Наталія Шмалько. Адже дифтерія і правець – це дуже небезпечні хвороби. При першій уражаються дихальні шляхи, йде ускладнення на серце. При другий страждає нервова система. Вакцина допоможе зміцнити імунітет і уникнути ускладнень.

«Зробити щеплення для профілактики дифтерії та правця можна в будь-який амбулаторії. Це безкоштовно. Вакцини вистачить на всіх, – зазначила Наталія Шмалько. – Напередодні треба обов’язково порадитися зі своїм терапевтом або сімейним лікарем ».