Лялька-берегиня для бійця: молодь Дніпропетровщини долучилася до патріотичної акції

23 листопадаа 2016 17:07

_1_14799127188785-33b2 _1_14799127188780-14dc18 кілометрів акрилових ниток, понад 200 мотків муліне та майже 200 метрів стрічки – учні 46-ї школи Дніпра плетуть обереги для бійців АТО. Лялька-мотанка та листівка з побажаннями у вигляді янгола – до Дня Збройних Сил України. Школярі, студенти, волонтери та небайдужі мешканці Дніпропетровщини долучилися до акції «Оберіг для захисника». Виготовлені власноруч поробки зберуть 30 листопада у ДніпроОДА, яка підтримала акцію. Звідти дитячі привіти відправляться на передову.

«Третій рік поспіль люди допомагають українській армії. Діти – не виключення. Бійці зворушливо ставляться до дитячих поробок. Обереги висять у бліндажах, з дитячими іграшками хлопці йдуть у бій, з листами та малюнками – засинають. Діти Дніпропетровщини запропонували акцію «Оберіг для захисника» – ДніпроОДА ініціативу підтримала. До неї можуть долучитися всі охочі. Усі обереги доправимо в зону АТО. Такий подарунок зробимо бійцям до Дня Збройних Сил України», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Школа №46 у Дніпрі перетворилася на велику творчу майстерню. Тут у кожному класі виготовляють обереги. Любов і світло душі вкладають для захисників України. Дорослі й малюки працюють у тандемі.

Старшокласники створюють вузликові ляльки. Їх не шиють, не в’яжуть, а тільки мотають. Ниткові творіння – прості та з натуральних матеріалів. На один образ – 12,5 метрів прядива.

«Ляльки зроблені виключно мотанням, тут немає матеріалу, який треба зшивати чи склеювати. Беремо нитки і намотуємо навколо шматочка картону. 60 обертів – і тільце ляльки готове. Потім робимо голову, плетемо ручки, зав’язуємо тулуб. Ляльки-мотанки мають сакральний зміст. Вони підтримуватимуть українських військових на передовій», – каже учень Денис Фролов.

Ляльок оздоблюють учні молодших класів. Малеча вирізає та прив’язує до мотанки листівки у вигляді янголів, дає їм ім’я. На крилах діти старанно виводять теплі побажання добра та миру.

«Я вирізаю ось таких янголів, аби відправити воїнам. Коли вони на них дивитимуться, то їм буде щастя. Нехай вони повертаються додому живі та здорові», – бажає учениця 4 класу Олександра Швець.

За годину один учень виготовляє майже з десяток ляльок. Школярі вже підрахували, що для фронту зможуть зробити понад тисячу янголів-охоронців.

«У кожної людини є свій ангел-хранитель. Захисники нашої країни теж потребують захисту. Речі, зроблені своїми руками, несуть сильну енергетику», – упевнена десятикласниця Поліна Бабенко.

Центром збору оберегів з усієї області стане ДніпроОДА. 30 листопада в холі на першому поверсі поробки розкладуть у скриньки та відправлять на передову в зону АТО. До доброї справи можуть приєднатися всі бажаючі.