У Дніпрі пройде перший в Україні міжнародний фестиваль театрів ляльок «ДнепрПаппетФест»

25 листопадаа 2016 12:21

14799921987013Перший в Україні міжнародний фестиваль ляльок «ДнепрПаппетФест» в Дніпрі відбудеться в рамках програми «Дніпро – культурна столиця». Знакове для міста подія пройде з 29 листопада по 2 грудня. Про те, чим дивуватимуть глядачів майстри театру ляльок, розповіли організатори заходу, повідомляє прес-служба Дніпровського міської ради.

«Таке відбувається вперше не тільки в нашому місті, а й в Україні в цілому. Лялькове мистецтво – не тільки для дітей, як вважають деякі люди. Наш фестиваль має головну особливість – він для всієї родини: тобто цікаво буде і дорослим, і дітям, і дітям. Це прекрасна можливість відкрити для себе театральне мистецтво ляльок, значно ширше, ніж звичайно театру », – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Фестиваль збере 6 найвідоміших театрів ляльок з Дніпра, Києва, Харкова, Черкас, а також румунського міста Крайова. Під час заходу художники презентують 8 різних вистав. Вони пройдуть в театрі ім. Т. Г. Шевченка, Молодіжному театрі, Міському театрі ляльок і Театрально-художньому коледжі.

Крім того, в рамках фестивалю пройдуть майстер-класи і творчі зустрічі.