До уваги водіїв: на Дніпропетровщині ожеледь

5 Грудня 2016 17:14

5603bbef5b7faУ Дніпропетровському регіональному центрі з гідрометеорології відзначають, що протягом цього тижня в області сильні морози і снігопад замінять дощі. 6-7 грудня в Дніпропетровську область переміститься південний атмосферний фронт. Температура повітря вночі опуститися до -10, вдень від -5 до 0. Про це повідомляє прес-служба відділу УПД ГУНП в Дніпропетровській області.

З 9 грудня зайде вологий фронт з Атлантики. Очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, на дорозі ожеледь. 10-11 грудня температура повітря буде коливатися від -1 до +4.

За таких погодних умов водіям потрібно неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Будьте обачні при проїзді мостів і естакад, відмовтеся від ризикованого маневрування, ні в якому разі не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування, щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Крім того, водіям авто радять в негоду по можливості утриматися від поїздок, тим більше на далекі відстані. Тим же, хто виїхав, потрібно бути вкрай уважними: при посиленні опадів призупинити рух і перечекати стихію на об’єктах придорожнього сервісу або спеціально обладнаних майданчиках.

Подбати про власну безпеку потрібно і пішоходам. З огляду на ожеледь, рухайтеся по тротуарах з обережністю, переходите дорогу лише у встановлених для цього місцях, не виходьте на проїжджу частину прямо перед автомобілем – водій просто не встигне загальмувати. У темний час доби використовуйте світловідбиваючі елементи.