У Дніпрі створюють повну базу демобілізованих

6 Грудня 2016 14:19

113Дані про 11 тисяч демобілізованих вже внесені в першу в Україні єдину базу бійців. Щодня Центр допомоги учасникам АТО і їх сім’ям поповнює її новою інформацією. Це дозволяє систематизувати дані про військові, визначитися, якими пільгами захисник вже скористався і на яку допомогу ще має право. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«Дніпропетровщина першою в Україні створила єдину базу бійців АТО. Вона дозволяє систематизувати інформацію про захисників і працювати на випередження – надавати пільги ще до того, як військові за ними звертаються. Щодня в Центрі допомоги учасникам АТО до єдиного реєстру вносять нові імена. У цій базі даних вже є інформація про 11 тисяч військових », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

У єдиний реєстр бійців вносять детальну інформацію про кожного демобілізованих: прізвище, ім’я та по батькові, адреса, телефон, склад сім’ї, де і коли проходив службу, на які пільги має право, які з них вже отримав. Вносять і дані про те, з якими питаннями боєць уже звертався до Центру допомоги учасникам АТО, вказують, чи вирішена його проблема.

«Єдиний реєстр – справжній помічник в Центрі допомоги учасникам АТО. Щотижня до нас звертається близько 100 військових. Багато хлопців приходять кілька разів, і мати під рукою всю необхідну інформацію про них – дуже зручно. Така база даних дозволяє тримати на контролі вирішення питань військових, допомогти їм отримати всі можливі пільги », – поділилася координатор Центру допомоги учасникам АТО Наталя Шуліка.

Центр допомоги учасникам АТО і їх сім’ям працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 18:00 за адресою: м Дніпро, пр. Поля, 1, каб. 105. Тел. 742-86-62.

З початку бойових дій на захист країни стали близько 22 тисяч осіб з Дніпропетровської області, понад 17 тисяч з них вже повернулися додому.