Лікарня Мечникова отримала 8 сучасних апаратів штучного дихання

13 Грудня 2016 15:24

oborudovanie3Обласна лікарня ім. Мечникова отримала 8 сучасних апаратів штучного дихання. Вони сенсорні і повністю підлаштовуються під потреби пацієнта.

Нові апарати шведського виробництва встановили у відділенні інтенсивної терапії та політравми лікарні. З їх допомогою вже дихають перші пацієнти.

«Це дуже сучасні апарати. Такими користуються в провідних європейських клініках. Спеціальні датчики аналізують роботу дихальної системи пацієнта і підлаштовуються під неї. Завдяки цьому, ми можемо рятувати пацієнтів, яким раніше допомогти не змогли б », – розповів завідувач відділенням Ігор Йовенко.

Це вже не перше обладнання, яке обласна лікарня ім. Мечникова отримує в цьому році.

«Восени ми отримали сучасний ангіограф. Обстеження на ньому вже пройшли 230 пацієнтів, 50 – зробили операції. Зараз отримали вісім сучасних апаратів штучного дихання. Вдячні обласній владі за те, що в такий непростий час допомагають нашому медустанові », – сказав головний лікар Сергій Риженко.

Всього в 2016 році для лікарень області придбали вже близько 100 одиниць сучасного медобладнання. Це комп’ютерний томограф, ангіограф, рентгени, апарати штучного дихання.

«У цьому році забезпечуємо новим обладнанням, в основному, реанімаційні відділення обласних лікарень. У 2017-му продовжимо закуповувати обладнання для медустанов всього регіону. Це будуть УЗД-апарати, аналізатори, апарати штучного дихання », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

У 2015 році лікарні області отримали 46 одиниць медобладнання – від томографа до генетичного аналізатора.