У Дніпрі вдвічі знизили тарифи на опалення

13 Грудня 2016 11:06

img_topУ Дніпрі знизили тарифи на опалення майже на 50%. Як пояснюють в Дніпровському міській раді, це стало можливим завдяки модернізації міської тепломережі і котелень.
«Така робота комунальників і міської влади повинна стати прикладом для інших територій області», – зазначив керівник регіону Валентин Резниченко.
У 2016 році дніпровські підприємства-постачальники тепла знизили споживання електроенергії на 30%, газу – на 12%. Це стало можливим завдяки капітальним ремонтам тепломереж і котелень, теплоізоляції труб та встановлення лічильників в будинках. Тепер вартість тепла для населення знижена майже на 50%.
«Це справжній приклад розумного підходу до вирішення проблеми. Модернізація системи опалення, зменшення споживання енергоресурсів і як наслідок – зниження вартості комунальних послуг для людей. Керівники інших міст повинні використовувати прикладом Дніпра і по можливості знижувати тарифи. Закликаємо всі міста і райони модернізувати систему теплопостачання. Цього року ДнепрОГА перевела на альтернативне паливо 18 котелень лікарень і шкіл », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.
За інформацією Дніпровського міськради, жителі Дніпра будуть платити в середньому 16,86 грн з одного квадратного метра житла, а не 34,39 грн, як було встановлено на початку опалювального сезону. Як відзначили в міськраді, це найнижчий тариф на опалення серед великих міст України.