НБУ випустив монету до Дня Святого Миколая

14 Грудня 2016 12:59

14817099848417Національний банк України випустив до Дня Святого Миколая монету в сувенірній упаковці. Вона введена в обіг з 12 грудня. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Присвячена свята любові і турботи до ближнього – Дня Святого Миколая, який відомий своїм служінням людям, а історія його шанування в Україні сягає ще часів Київської Русі. Життя цього святого пов’язана із створенням чудес, а його духовний досвід передається людям з покоління в покоління. Святий Миколай – символ доброго духу, дбайливо спостерігає за дитиною протягом року. А діти напередодні свята пишуть йому листи зі своїми побажаннями », – йдеться в повідомленні НБУ.

На аверсі монети стилізоване зображення Святого Миколая, під яким – веселка з іграшками, малий Державний Герб України, рік карбування монети – 2016, напис «УКРАЇНА» і номінал – «5 ГРИВЕНЬ». Праворуч – логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України. На реверсі монети зображена кольорова композиція – діти з іграшками в руках, вгорі напис – «ДО НАС Завітай, Святий Миколай!».

Монета номіналом 5 гривень випущена в кількості 75 тисяч примірників. Її роздрібна ціна – 38 гривень.