У Дніпрі подешевшає проїзд в маршрутках

15 Грудня 2016 14:24

img_topВ результаті переговорів з перевізниками вартість проїзду на 51 маршруті (39% напрямків міських маршрутних таксі) вдалося зафіксувати на рівні 5, а на деяких і 4 грн. Про це повідомляє прес-служба Дніпровського міської ради.
Як відомо, з 3 грудня вартість проїзду в більшості міських маршруток зросла до 6 грн. Подорожчання охопило 117 маршрутів різних напрямків з 132 наявних у місті. В цілому, це 89% всієї мережі цього виду транспорту.
«Перевізники, користуючись рішенням колишнього складу виконкому, в односторонньому порядку підняли ціни на проїзд до 6 грн. Це було тільки перше підвищення. До нового року в планах було подорожчання проїзду в 7 і 8 грн. Я не міг не відреагувати на ситуацію, хоча у перевізників були на це юридичні підстави, зокрема, відповідне рішення суду », – сказав мер Борис Філатов.
В результаті вдалося збільшити більш ніж 3 рази кількість маршрутів тарифу 5 грн і менше. Якщо раніше в межах цієї вартості працювали 15 маршрутів, то тепер – 51. Перевізників зобов’язали розмістити в салонах своїх маршруток відповідні оголошення про зміну вартості проїзду. Змінені тарифи почнуть діяти з 17 грудня.
«Такий діалог відбувся між перевізниками та міською владою вперше. Пільги по податку на землю, можливість придбання запчастин великим оптом – це фінансові механізми, які дозволили досягти економії », – сказав директор АТП 11205 Тарас Жуков.
Директор профільного департаменту мерії Ігор Маковце також додав, що в ході спільних зустрічей вдалося досягти угоди про фіксацію рівня нинішніх тарифів до 1 травня 2017 року.
Разом з тим, для маршруток, які все ж будуть перевозити за ціною 6 грн, альтернативою стане міський електротранспорт, який частково дублює їх маршрути.
Нагадаємо, в наступному році на розвиток транспортної мережі заплановано виділити рекордні 772 млн грн. Також очікується, що місто отримає близько 50 нових сучасних тролейбусів, що дозволить якісно змінити обслуговування пасажирів. Також заплановані ремонти трамвайних колій, переїздів і рухомого складу.