У «Дніпропетровськгазу» споживачі вкрали газу на 58 млн. грн.

16 Грудня 2016 17:09

55918bcdd7bc0_gaz6-1За 11 місяців цього року фахівці ПАТ «Дніпропетровськгаз» зафіксували 1147 випадків несанкціонованого споживання газу, що завдало збитків компанії на суму понад 58 млн. грн.

Як повідомляє прес-служба ПАТ, найчастіше крадіжками газу займаються ті жителі регіону, які раніше були відключені від системи газопостачання за борги.

«Не зважаючи на те, що працівники ПАТ« Дніпропетровськгаз »постійно виявляють факти несанкціонованого відбору природного газу, недобросовісні споживачі продовжують незаконно підключатися до газопроводів і втручатися в роботу лічильників, розкрадаючи природний газ. Як показує статистика, кількість несанкціонованих втручань і суми нарахованих збитків залишилися на рівні минулого року. Горе-злодіям варто задуматися над тим, що значно вигідніше звернутися за допомогою до держави, оформивши субсидію, ніж обманювати її і платити багатотисячні суми штрафів.

Протиправні дії можуть коштувати недобросовісним споживачам занадто дорого як з міркувань безпеки, так і з фінансової сторони. По-перше, людям, які вирішили «зекономити» незаконним способом, слід пам’ятати, що вони піддають себе і оточуючих на смертельну небезпеку. Порушення правил безпеки і самоуправство призводять до незворотних наслідків, жертвами яких стають самі домовласники.

По-друге, як показує статистика, суми нарахувань споживачам у разі виявлення фактів незаконного споживання природного газу досягають десятків, а іноді й сотень тисяч гривень. Так, кілька кричущих випадків розкрадання газу відбулося в м Кам’янському. Жителі одного з будинків на вулиці Приміська крали газ через приховану врізку в систему газопостачання. Після того як це було виявлено, порушники відшкодували збитки в розмірі 91 тис. грн. Подібний випадок стався на вулиці Василя Стефаника, але сума збитку, нанесеного через крадіжку газу, була ще більше і склала 116 тис. грн », – йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ.