Вогні на головній ялинці Дніпра запалять 24 грудня

19 Грудня 2016 14:34

eelleУ Дніпрі до новорічних свят підготували насичену програму і безліч сюрпризів на будь-який смак. Перші народні розваги стартують вже сьогодні, 19 грудня.
Як повідомляє прес-служба Дніпровського міської ради, вогні на центральній ялинці міста запалять 24 грудня. Новорічну красуню, висота якої сягає 28 метрів, вже прикрашає понад 300 іграшок. Ялинку буде підсвічуватися більше 10 тис. Ліхтариків. Для виготовлення світлодіодних фігур, якими прикрашено центр міста, використовували більше 1 кілометра гірлянд.
А 25 грудня видовищним новорічному спектаклем відкриється єдина в місті ялинка з натуральної хвої і з обертовим механізмом, яку встановили в парку Глоби.
Цієї суботи, 24 грудня, на площі Героїв Майдану також почне роботу Новорічний містечко. Торгові майданчики працюватимуть і у великих ялинок в різних районах Дніпра. Щоб убезпечити дніпрян від неякісної їжі і напоїв, в місті заборонили вуличну торгівлю з рук. Ще одна заборона стосується салютів в новорічну ніч. Відмовитися від таких розваг в мерії закликають всіх дніпрян.
Крім того, в цьому році вперше в своїй історії Дніпро зустрічатиме європейське Різдво. 25 грудня, о 18:00, на площі Героїв Майдану відбудуться театральні виступи, а маленьких дніпрян навчатимуть декорування новорічних іграшок і розпису імбирних пряників. У міськраді зазначають, що святкування європейського Різдва стане для міста традиційним. У новорічний вечір і ніч з 31 грудня на 1 січня на центральній площі працюватимуть аніматори і виступати музичні гурти. У перший день нового року в центрі міста всіх бажаючих будуть пригощати гарячим бульйоном.
2 січня спортивним днем – на площі пройде марафон Дідів Морозів, футбольний фрістайл і веселі естафети.
7 і 8 січня в центрі Дніпра відбудеться етнофестиваль «Різдво у Країні мрій», на якому виступлять відомі українські гурти – «ТНМК», «Воплі Водоплясова», а також «Жадан і собаки», Atmasfera, «Вертеп», Діля, Joryj Kloc , «Бурдон». Для маленьких городян будуть майстер-класи з Петриківського розпису та виготовлення різдвяних зірок, масок, ліхтариків, ляльок-мотанок. Влаштують також різдвяний вертеп, різдвяну коляду і обряд водіння кози. На Старий новий рік – 13-15 січня на площі Героїв Майдану відбудеться видовищний парад мімів і ходулістів в супроводі оркестру. Всього протягом зимових свят в місті проведуть понад 160 масштабних заходів. За розширеним графіком працюватимуть і медичні установи Дніпра. Також під час зимових свят у місті посилять заходи безпеки.
На Новий рік і Різдво міський транспорт курсуватиме цілодобово.