У новорічних подарунках можуть бути старі цукерки

29 Грудня 2016 16:00

173099-bigПонад 100 скарг на старі цукерки в дитячих подарунках надійшли в минулому році, розповів начальник ГУ Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв.
Цей рік не стане винятком і покупцям варто уважно придивлятися до маркування та цілісності упаковки новорічного подарунка, повідомляє gorod.dp.ua.
«Основних виробників цукерок не так багато і вони дорожать своєю репутацією і відповідально ставляться до виробництва і упаковці дитячих новорічних подарунків. Якщо ж на коробці немає маркування з терміном реалізації, відмовтеся від придбання.
Або якщо коробка розкрита теж не варто брати – картонна упаковка легко відкривається, легко закривається і хто і які цукерки туди підсипав невідомо », – попереджає Кондратьєв.
І якщо при покупці можна проконтролювати якість товару, то на численних святах і ялинках дітям дають «кота в мішку» – невідомої якості новорічний солодкий подарунок. Як запобігти моментальне поїдання солодощів невідомого походження і свіжості батькам варто подумати заздалегідь.
«Особисто я не уявляю, як відібрати у дитини такий подарунок. Постарайтеся дитини відвернути, поміняти, забрати цукерки. І обов’язково проінформуйте нас », – просить Кондратьєв.
У передноворічному ажіотажі варто бути гранично уважними з кондитерської групою товарів, делікатесами (які рідко купують і які під новий рік продають під виглядом найсвіжіших по казковим знижкам) і алкоголем.
«У цьому році ми спостерігали хвилю важких отруєнь неякісним алкоголем по всій Україні. Тому закликаю всіх купувати напої у великих торгових мережах і спеціалізованих магазинах, а не в найближчому кіоску », – закликає Кондратьєв.
Якщо вам все-таки попався неякісний подарунок або ви спостерігали продаж такого роду продукції варто звернутися в госспоживслужбу. Тепер звернутися можна просто заповнивши формуляр на сайті: dpss.dp.ua.