У Дніпрі завершили внутрішню експозицію першого в Україні Музею АТО

30 Грудня 2016 12:47

14830926075229Унікальний музей АТО створили на Дніпропетровщині. Навесні в Дніпрі відкрили його вуличну експозицію. Наразі завершено роботи по створенню внутрішньої частини. Головні герої виставки – воїни, медики, капелани, волонтери і кореспонденти. Про їх героїчних долях розповідають унікальні експонати: особисті речі, фотографії, медалі, форма. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«Команда Дніпропетровської ОДА завершила створення першого в Україні Музею АТО. Навесні відкрили вуличну експозицію, в центрі якої – військова техніка. Зараз готова і внутрішня частина. Її головні герої – люди. Бійці, волонтери, медики, капелани, військові кореспонденти – всі, хто зробив внесок у захист Батьківщини. Експонати розповідають про їхні долі і особистих подвиги », – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Нова експозиція займає півтисячі квадратних метрів в Діорамі історичного музею ім. Яворницького. Її розмістили в трьох залах. У першому – речі бійців, волонтерів, медиків, капеланів, військових кореспондентів. Боєприпаси, ордена, інструменти, дитячі малюнки та одяг.

У другому залі – фотографії загиблих героїв і їх особисті речі. Улюблені шахи, книга, листівка до матері, розбитий кулями телефон.

Третій зал – мультимедійний. Такого на території області ще не було. У залі транслюють дві стрічки. Кожна – не більше півгодини. Це документальна розповідь про війну на Сході України. Кіно транслюють відразу на чотири стіни кінозалу. Такий ефект і гучний звук переносять в епіцентр подій на Сході і не залишають байдужим.

Побачити нову експозицію музею можна вже в новому році.