У Дніпрі проведуть безкоштовні курси по самозахисту для жінок

11 Січня 2017 12:53

p9230014У Дніпрі будуть проходити курси самозахисту для жінок. Учасниць навчать простим прийомам боротьби і допоможуть виробити психологічну стійкість. До занять 15 жінок приступлять на наступному тижні. Якщо курси отримають позитивний відгук у учасниць, то планують набрати нову групу. Про це повідомила радник голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай.

Щодня в поліцію надходять виклики від жінок, які стали жертвами насильства, розповідає інспектор Управління патрульної поліції Дніпра Анна Карпаченкова.

«Більшість викликів – наслідок домашніх конфліктів, інші – нападу на вулиці. Жінки стають жертвами таких злочинів, бо фізично або психологічно слабкіше чоловіків », – поділилася вона.

Навчити жінок постояти за себе в будь-якій ситуації покликані курси самозахисту. Організувала їх команда Валентина Резніченко спільно з Університетом внутрішніх справ, поліцією і громадськістю.

«Ідея в тому, щоб жінки могли вчасно сказати« ні »і не допустити фізичного насильства. На курсах їх навчать не тільки прийомам боротьби. Важливий психологічний аспект, адже жінки зможуть відчувати себе більш впевненими », – зазначила координатор проектів ГО« Гендерний клуб Дніпро »Ольга Полякова.

Курси самозахисту будуть проходити протягом місяця 1 раз в тиждень. Ефективним і доступним прийомам боротьби учасниць буде вчити кваліфікований тренер-викладач, у якого є досвід роботи з жінками та дітьми. Також із записаною на курси буде займатися і психолог, в разі необхідності їм надаватимуть безкоштовну юридичну допомогу.

«Курси стартують наступного тижня. До них приєднаються жінки, які були жертвами домашнього насильства і ті, хто хоче навчитися себе захищати в будь-якій ситуації. Якщо попит на такі заняття буде високим, сформуємо нову групу », – розповіла радник голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай.

Записатися на курси можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0bhKLPSPfWP1rpP3ls7gXgIbI97QnjgEjJHoi-QOrjtLzkA/viewform