Які нововведення чекають школярів Дніпропетровщини на іспитах у 2017 році

12 Січня 2017 16:27

thumb-big-300x225-1fffШколярі повертаються до навчання після зимових канікул. На цьому тижні в більшості шкіл Дніпропетровщини розпочався другий навчальний семестр. Для одинадцятикласників цей семестр останній і вирішальний перед здачею випускних іспитів. Скільки і які предмети складатимуть випускники, розповіли в департаменті освіти і науки ДніпрОДА.

Обов’язковий іспит Державної підсумкової атестації для всіх школярів – українська мова. Другим обов’язковим предметом можна вибрати математику або історію України. Третім іспитом для школяра може стати математика або історія України, біологія, географія, фізика, іспанська, французька, німецька, російська або англійська мови. Тому, якщо випускникові необхідні і математика, і історія – здати їх можна за одну атестацію.

Спрощено і сама процедура здачі іспиту. Раніше школяр складав іспити на Державної підсумкової атестації в школі, а потім ті ж предмети ще раз перездавав під час зовнішнього тестування для вступу до вузу. Тепер школярі будуть проходити тільки зовнішнє оцінювання. Його результати будуть зараховані і як оцінка підсумкової атестації в школі, зазначають у департаменті освіти і науки ДніпрОДА.

23 травня розпочнеться основна сесія зовнішнього тестування. Перший іспит, який повинні подолати абітурієнти, – українська мова та література. Закінчиться сесія 16-го червня тестуванням з хімії. Повний розклад можна подивитися на офіційному сайті Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Які предмети вибрати для здачі – школярі будуть вирішувати самостійно. На їх вибір не впливає профіль класу – підкреслюють в департаменті освіти і науки ДніпрОДА.