На Дніпропетровщині майже 900 людей потрапили до лікарні через обмороження

16 Січня 2017 11:38

morozЗ 30 грудня 2016 року в установи охорони здоров’я України через переохолодження звернулися 869 осіб, з них 753 знадобилася госпіталізація. Найбільше госпіталізованих в Одеській, Вінницькій і Дніпропетровській областях. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Начальник управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Тимошенко попередила, що за прогнозами синоптиків очікується холодна погода зі снігопадами.

«Під час негоди слід уникнути далеких подорожей. Якщо ж ви змушені відправитися в дорогу, запасіться теплими речами, теплим чаєм або іншим напоєм, який може вас зігріти. Подбайте про способи зв’язку – заряджений телефон, щоб в екстреному випадку ви змогли повідомити про себе відповідні служби », – радить Тетяна Тимошенко.

Переохолодження, яке призводить до зниження температури тіла до 34 градусів, не вимагає спеціальної терапії. Досить зігріти людини в теплому приміщенні, дати тепле пиття. Коли температура тіла опускається нижче 34 градусів, спостерігають функціональні зміни в організмі.

Таких пацієнтів необхідно госпіталізувати у відділення інтенсивної терапії для відновлення системи кровообігу, дихання, травлення та інших. Температура тіла нижче 28 градусів – загроза для життя.

При обмороженні не можна розтирати шкіру снігом, класти кінцівки в гарячу воду або на батарею. Необхідно накладати термоізольовану пов’язку з тканини, і відразу звернутися до лікаря.