У Дніпрі пропонують встановити пам’ятник собаці

19 Січня 2017 15:56

131339647735Дніпровська міська громадська організація захисту тварин «Вірність» просить підтримати ініціативу встановлення скульптури «Пам’ятник собачої вірності», присвяченій бездомним тваринам. Відповідну пропозицію зареєстровано в єдиній системі місцевих петицій.

Так громадські працівники хочуть привернути увагу до проблеми бездомних тварин і гуманних заходів її вирішення, а також підвищити моральну відповідальність городян по відношенню до тварин.

«Прикрасити місто красивою художньої скульптурою за прикладом багатьох європейських міст, де могли б з радістю фотографуватися жителі і гості міста. В умовах економічної кризи і військових дій провести приємне, позитивне захід, яким є відкриття добрих, людяних пам’ятників. Просимо рішенням міськради провести конкурс архітекторів, дизайнерів на найкращий проект та виділити кошти для виготовлення і встановлення пам’ятника », – йдеться у зверненні.

Найвідоміший пам’ятник собачої вірності в світі – статуя собаці Хатіко породи акіта-іну в Японії, яка 9 років після смерті господаря продовжувала зустрічати його на залізничній станції.

В Україні також є пам’ятники, присвячені собакам. Наприклад, на Оболонській набережній Києва розташовані два бронзових ретривера.