«Укрзалізниця» оголошує конкурс на кращий дизайн-проект інтер’єру пасажирського вагона

26 Січня 2017 12:01

thumb-big-420x305-3f28ПАТ «Укрзалізниця» оголошує конкурс на кращий дизайн-проект інтер’єру пасажирського вагона. Про це повідомляє прес-служба підприємства.
«З огляду на велику кількість звернень громадян зі створення більш комфортних і зручних умов для подорожей поїздами і піклуючись про нову якість сервісу на залізниці, ПАТ« Укрзалізниця »з 25 січня 2017 року повідомляє відкритий конкурс на кращий дизайн-проект інтер’єру пасажирського вагона. У ньому можуть взяти участь на волонтерських засадах як відомі дизайн-студії, так і молоді талановиті дизайнери, які прагнуть заявити про себе і мають свій погляд на інтер’єр сучасного пасажирського вагона », – йдеться в повідомленні« Укрзалізниці ».
За словами голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцеха Балчуна, сьогодні компанія вперше оголошує конкурс на кращий дизайн-проект інтер’єру пасажирських вагонів майбутнього, які матимуть світові стандарти.
«Наші поїзди, як денні, так і нічні, повинні бути зручними і максимально комфортними, щоб пасажири із задоволенням подорожували. Саме тому звертаємося до дизайнерів, які можуть запропонувати своє бачення сучасного інтер’єру пасажирських вагонів, із застосуванням інноваційних технологій і матеріалів нового покоління », – зазначив Войцех Балчун.
Бажаючі взяти участь у конкурсі можуть надсилати свої проекти протягом двох місяців, до 27 березня 2017 року. Роботи дизайнерів розглядатиме конкурсна комісія ВАТ «Укрзалізниця», яка відбере кілька кращих варіантів дизайну інтер’єру пасажирського вагона. Після завершення конкурсу, протягом наступних двох тижнів, з 27 березня по 10 квітня, «Укрзалізниця» планує провести обговорення відібраних проектів серед пасажирів шляхом анкетування в поїздах і затвердити найбільш вдалий дизайн-проект на засіданні правління компанії. Таким чином, разом з громадянами буде обраний кращий проект дизайну інтер’єру вагона, який вже потім будуть реалізовувати виробники пасажирських вагонів на замовлення «Укрзалізниці».
В «Укрзалізниці» сформовані технічні вимоги, яких необхідно дотримуватися дизайнерам при роботі над проектами, серед яких безумовне дотримання безпеки перебування пасажирів в салонах вагонів. Також дизайн інтер’єру повинен відповідати сучасним вимогам ергономіки і передбачати, зокрема, безпечні спальні полиці і відділення для багажу. Для обладнання пасажирських купе повинна використовуватися сучасна фурнітура та матеріали нового покоління. У пасажирських кріслах повинні бути застосовані інноваційні конструктивні рішення, які покращують їх ергономіку і функціональність.
В «Укрзалізниці» також очікують, що дизайнери запропонують покращені умови надання кейтерингових послуг, сучасну візуалізацію зовнішньої інформації для пасажирів, сучасні системи електрообладнання, опалення та кондиціонування повітря.