Як у Дніпрі оформити закордонний паспорт

1 Лютого 2017 16:25

Passport_of_the_Citizen_of_Ukraine_(1993-2015)Купити квиток для закордонної поїздки – тільки півсправи. В першу чергу необхідно подбати про важливому документі – закордонному паспорті. Він дозволяє перетинати кордон і підтверджує громадянство України. Термін дії цього документа – 10 років. Як оформити закордонний паспорт, розповіли в Дніпропетровській ОДА.
Оформляють закордонний паспорт в структурних підрозділах Державної міграційної служби (ДМС). Заздалегідь дізнатися перелік необхідних документів і записатися можна онлайн.
Для цього необхідно зайти на портал iGov. Вибрати розділ: «Місце проживання», пункт «Паспорт для виїзду за кордон» та необхідну категорію – оформлення для дорослого, дитини або в разі крадіжки. Вказати регіон, систему входу (наприклад, BankID), уточнити деякі дані при заповненні форми. Вже через кілька хвилин на вашу електронну пошту прийде лист. У ньому вкажуть необхідні документи, реквізити для сплати платежів, зразки заяв, які можна роздрукувати і принести вже заповненими, а головне – час візиту до органів ГМС. Ця інформація продублюйте у вкладці сайту iGov в розділі «Мій журнал».
Основні документи, необхідні для отримання закордонного паспорта:
– Оригінал і копія паспорта громадянина України;
– Паспорт громадянина України для виїзду за кордон (за наявності);
– Оригінал і копія довідки про отримання індивідуального податкового номера;
– Квитанція про сплату з відміткою банку про здійснення платежу.
Якщо паспорт оформляється для дитини:
– Оригінал і копія свідоцтва про народження;
– Квитанція з відміткою банку про оплату послуг;
– Якщо дитина досягла 12 років, його присутність обов’язкова. Якщо не досяг – необхідно надати одну кольорову фотографію розміром 10х15 см для сканування (фото виконано на білому тлі, обличчя дитини займає не менше 80% фотографії);
– Оригінал і копія паспорта громадянина України з батьків, який подає заяву.
Також можна оформити і другий закордонний паспорт. Стосується це тих, хто регулярно їздить за кордон у відрядження і повинен завчасно оформляти візи. Це вказується в заяві, яка подається з іншими документами. Важливо: громадянин України не може мати більше двох діючих закордонних паспортів.
Оформляється паспорт в звичайному порядку протягом 20 робочих днів. При терміновому – 7 робочих днів. Дізнатися, на якій стадії знаходиться оформлення вашого закордонного паспорта, можна за допомогою спеціального сервісу на сайті ДМС України.