За рік на Дніпропетровщині усиновили 160 дітей

9 Лютого 2017 17:39

У новому році на Дніпропетровщині вже усиновили 10 дітей. Найстаршому – десять років. Всього за останній рік люблячих мам і тат знайшли 160 сиріт області. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Про це  повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Ми прагнемо знайти люблячу сім’ю для кожного сироти. За останній рік на Дніпропетровщині усиновили 160 дітей. 33 сім’ї взяли по два і три дитини », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Серед усиновлених – 69 дітей до одного року, 84 – до 10 років, 7 – до 17 років.

«До пошуку сім’ї для кожної дитини підходимо індивідуально. Батьки, які хочуть усиновити дитину, проходять спеціальне навчання, спілкуються з психологами, беруть участь в тренінгах », – розповідають в службі у справах дітей Дніпропетровської ОДА.

Якщо ви хочете стати люблячою сім’єю для дитини-сироти, зверніться в службу у справах дітей за місцем проживання. Тут підкажуть, як правильно скласти заяву, проведуть співбесіду з потенційними батьками, поставлять їх на облік бажаючих усиновити дитину, допоможуть знайти дитину, встановити з ним контакт, підготувати документи для усиновлення.

На Дніпропетровщині майже 2 тисячі дітей-сиріт, яких можна усиновити. Вони знаходяться під опікою, виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.