Бойцов АТО запрошують осягнути мистецтво айкідо

14 Лютого 2017 17:12

Гармонія рухів і дихання, злагодженість тіла і розуму, повна відмова від особистих амбіцій – така філософія айкідо. Японське бойове мистецтво осягають бійці АТО. Безкоштовні курси для демобілізованих організували ДнепрОГА і обласна федерація айкідо. Записатися на тренування можна в будь-який час. Заявки приймають в Центрі допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації.

«ДнепрОГА допомагає бійцям АТО адаптуватися в мирному житті. Для них організуємо освітні курси, спортивні змагання, пісенні конкурси. Демобілізовані мають можливість відновитися після війни на заняттях з айкідо. Курси запропонувала обласна федерація айкідо – ДнепрОГА задумку підтримала. Перша група АТОшніков початку тренування кілька місяців тому. Записатися на курси можуть всі бажаючі », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Учасник АТО Сергій Мудрук про айкідо читав тільки в книгах. Тепер вирішив на практиці осягнути філософію японського бойового мистецтва.

«Давно хотів зайнятися цим видом єдиноборств. Побачив оголошення про набір до групи – вирішив спробувати. Тренуюся три місяці, подобається. Для моїх фізичних можливостей саме те, що треба. Отримую гарний настрій і релаксацію », – Сергій Мудрук посміхається.

Демобілізований Сергій Милиця займається важкою атлетикою. Тепер серед його спортивних уподобань ще і айкідо. «Почув, що ДнепрОГА оголошує набір на курси з айкідо. Вирішив спробувати. Вийшло. Тепер працюю над собою, розвиваюся. Спасибо большое », – Сергій Милиця дякує.

В айкідо немає ні переможців, ні переможених, тут не прагнуть до титулів і кубків. Тут інші пріоритети. Рухи прості і позбавлені агресії, спрямовані на атаку, а на захист. Тіло максимально розслаблено, а розум – напружений.

«Слово« айкідо »складається з трьох ієрогліфів. «Ай» – гармонія, «ки» – дух, «до» – шлях, – розповів президент Дніпропетровської обласної федерації айкідо Ігор Снітівкер. – Японське бойове мистецтво максимально гармонійне, культурне, цивілізоване і ефективне. Його комфортні умови як не можна краще підійдуть учасникам АТО. Ми не створювали для демобілізованих окремих груп. Хлопці займаються разом з усіма, але у них є індивідуальний інструктор ».

Тренування у демобілізованих інтенсивні – по дві години тричі на тиждень. В технічному арсеналі – захоплення, кидки, маневрування і відходи, атакуючі прийоми відсутні.

Набір на курси айкідо триває. Записатися можна в Центрі допомоги учасникам АТО при Дніпропетровській ОДА за адресою: Дніпро, пр. Поля, 1 (колишній пр. Кірова), 1-й поверх, тел.: (056) 742-86-62, (068) 679-89-61. Курси безкоштовні.