На Дніпропетровщині відкриють куточок буккросингу

23 Лютого 2017 13:37

Близько сотні томів класичної та сучасної літератури, фантастики, детективів і наукових посібників. У міській раді Покрова з’явиться власний куточок буккросингу. Користуватися ним зможуть працівники та гості держустанови. Правила прості: взяв книгу – поставив на заміну іншу.
«Команда Дніпропетровської ОДА впроваджує нові тренди. Один з них – буккросинг в адмінбудинку, яким може скористатися кожен бажаючий відвідувач, – зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голік. – У будівлі облдержадміністрації три буккросингу. Наш приклад вже пішли в мерії Марганця і одному з департаментів регіональної Нацполіціі. Днями ще одна бібліотека з’явиться в міській раді Покрова. Таку ініціативу підтримуємо і даруємо книги ».
Буккроссинг відкриють на першому поверсі Покровської мерії. Книги розмістять на спеціальних креативних полицях. Вони формують слово «READ», що в перекладі з англійської – «читати».
«Побачили буккросинг в ДнепрОГА – і відразу загорілися. Це чудова ідея – популяризація читання, – розповів мер Покрова Олександр Шаповал. – Наповнити полки книгами допомогла команда Валентина Резніченко, нам передали сто книг. Там і класика, і сучасні видання ».
Користуватися куточком з літературою зможуть всі бажаючі. Правда, тут діють правила буккросингу: той, хто взяв книгу, повинен поставити на заміну іншу. Так бібліотека буде постійно оновлюватися.