Кожна дитина талановита, головне – допомогти їй знайти себе!

24 Лютого 2017 11:56

Наприкінці минулого року вийшла в світ інформаційно – іміджева збірка «Майбутнє Дніпропетровщини – талановиті діти». До збірки увійшли досягнення й перемоги, найяскравіші миті дитинства, представлені численні педагогічні здобутки нашого регіону.

Книга «Майбутнє Дніпропетровщини – талановиті діти» відкриває нові імена дітей та їх наставників, які бережуть спадщину свого народу, натхненною, самовідданою працею відроджують та примножують славу своєї Батьківщини. Уміння передати свій досвід дітям – це істинний талант, велике покликання, дароване не кожному.

Також відбулося урочисте нагородження учасників проекту грамотами та статуетками у номінації «Талановиті діти». Під час заходу діти мали змогу познайомитися, почути розповіді про досягнення своїх ровесників.
На сторінках книги є і розповідь про талановитих дітей Слобожанської ЗОШ №2. Свою школу у збірці представляють Поліна Дорошенко ( 2 – й А, класний керівник – Галина Лісковець), Лія Касьянова ( 3 – й– Г, класний керівник – Анастасія Салій) та Марія Моргун ( 3 – й А, класний керівник – Любов Бублик).
Комунальний заклад «Слобожанська загальноосвітня школа I ступеня №2 Слобожанської селищної ради”, яку очолює Валентина Полупанова – одна з 6 шкіл України, яка бере участь у проведенні дослідно – експериментальної роботи Всеукраїнського рівня за темою «Дидактико – методичне і навчальне забезпечення реалізації концептуальних засад реформування початкової загальної освіти на 2016 – 2020 роки». У цьому навчальному році вже розпочалася апробація Концепції розвитку початкової освіти у контексті реформування загальної середньої освіти.
Номінанти проекту «Майбутнє Дніпропетровщини – талановиті діти», учениці Слобожанської ЗОШ №2 постійно вчаться новому і розвивають свої таланти.
Поліна Дорощенко – відмінниця, активний учасник життя школи, активна, комунікабельна, вчиться у музичній школі. Мріє у майбутньому бути акторкою або лікарем. Поліна – доброзичлива і життєрадісна дівчинка.
Лія Касьянова навчається у Слобожанській школі естетичного виховання – клас вокалу Юлії Костелан, захоплюється малюванням. Лія мріє стати кіноакторкою і вже брала участь у різноманітних телевізійних проектах.
Марія Моргун дуже любить малювати, відвідує гуртки вишивки і танців, навчається у Слобожанській школі естетичного виховання, грає на фортепіано. Марія отримала відзнаку за участь у конкурсі «Кенгуру». З майбутнім професійним вибором дівчинка визначилася так: вчитель або дизайнер.
Читачам книги представили непересічних особистостей, вражаючих своїми досягненнями. Організатори проекту наголошують, що прогрес, як і успіх, можливий тільки завдяки людям яскравим, особливим, творчим і працьовитим. Тому талановиті діти – найдорожчий скарб нашої держави, її гордість, надія і опора. Нехай буде у них безхмарне мирне небо над головою і великі перспективи у майбутньому.
На фото: талановиті діти Слобожанської ЗОШ№2 разом з класними керівниками та директором школи Валентиною Полупановою; під час церемонії нагородження.