Двоє АТОвців, які тренуються на курсах від ДніпроОДА, отримали білий пояс айкідо

2 Березня 2017 16:54

Шлях до чорного поясу айкідо став коротшим. АТОвці Сергій Костиль та Сергій Мудрук склали свій перший екзамен та стали володарями білого поясу. Тренуються хлопці на курсах, які організували для демобілізованих команда ДніпроОДА та обласна федерація айкідо. Оволодіти японським бойовим мистецтвом запрошуються усі охочі.

«ДніпроОДА не кидає бійців АТО напризволяще, а допомагає їм адаптуватися в мирному житті. Реабілітацію вони проходять не тільки в санаторіях. Для них – освітні курси, спортивні змагання, пісенні фестивалі, танцювальні конкурси. Демобілізовані можуть оговтатися після війни й на заняттях айкідо. Двоє АТОвців уже мають білий пояс. Це перший успіх спільного проекту ДніпроОДА та обласної федерації айкідо», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Сергій Костиль та Сергій Мудрук склали перший свій екзамен з айкідо. Тепер мають 6-й кю. Це учнівський ранг, який присвоюється в залежності від рівня знань і вмінь.

Президент Дніпропетровської обласної федерації айкідо Ігор Снітівкер підкреслює, що новачку це зробити непросто. У першу чергу – психологічно.

«Чим нижчий номер кю, тим вищий рівень досягнень. Найвищим рівнем учня є 1-й кю. Далі – чорний пояс. Як правило, до нього йдуть років п’ять. Людина, яка володіє ним, осягнула чимало секретів майстерності, техніку й культуру айкідо», – розказав президент Дніпропетровської обласної федерації айкідо Ігор Снітівкер.

Пояс учнів-початківців – білий. Він символізує чистий аркуш, на якому йтиметься про перші навички в оволодінні бойовим мистецтвом.

Аби стати володарем білого поясу, АТОвці регулярно тренувалися. На екзамені демонстрували техніку кидків, переміщення, падіння. Атестаційна комісія звертала увагу на майстерність і правильність виконання вправ.

«Я на курсах айкідо нещодавно. Став краще себе почувати – і фізично, і психологічно. Білий пояс – перший мій успіх. На екзамені виклався на всі сто, піт лився потоком. Отримати чорний пояс – моя найзаповітніша мрія. І я обов’язкового до неї дійду», – каже демобілізований Сергій Костиль.

Записатися на курси з айкідо можна будь-коли. Заявки приймають у Центрі допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації за адресою: Дніпро, пр. Поля, 1 (колишній пр. Кірова), 1-й поверх, тел.: (056) 742-86-62, (068) 679-89-61. Курси безкоштовні, по дві години тричі на тиждень.