Водіїв Дніпра попереджають про небезпечний дитячий квест «Біжи або помри»

2 Березня 2017 17:00

Одним з нових екстремальних розваг для підлітків, яке активно обговорюється в засобах масової інформації та викликає занепокоєння поліцейських, є квест під назвою «Біжи або помри». Небезпечна гра вимагає від учасників виконати завдання – перебігти проїжджу частину якомога ближче до рухомого транспортного засобу і зафіксувати це за допомогою відео-фото зйомки. Про це повідомляє відділ безпеки дорожнього руху УПД ГУНП в Дніпропетровській області.

Правоохоронці закликають водіїв бути пильними, при русі більш уважно стежити за поведінкою дітей на вулично-дорожньої мережі, звертати особливу увагу на неповнолітніх, які перебувають на територіях або в безпосередній близькості від краю проїжджої частини, які поводяться підозріло, ведуть фото-, відеозйомку, навіть якщо вони і не виявляють наміри перетинати дорогу.

«Крім цього, не зайвим буде заздалегідь пригальмувати, якщо водій побачить піших учасників руху, які раптово з’являються на автомагістралях і аварійно-небезпечних ділянках автодоріг, а також йдуть через мости і вздовж узбіч тощо. Шановні водії! Будьте уважні і дотримуйтесь безпечної швидкості руху, щоб завжди мати можливість своєчасно загальмувати і, можливо, попередити можливу спробу самогубства на дорозі.

Звертаємося також і до батьків і радимо ще раз нагадати дітям про правила особистої безпеки, зокрема про важливість неухильного дотримання вимог безпечної поведінки під час участі в дорожньому русі та на прикладах розповісти про трагічні наслідки, до яких призводить зухвала поведінка і нехтування елементарними правилами безпеки на дорозі. Тому, бережіть своїх дітей, приділяйте їм більше уваги, частіше спілкуйтеся про безпеку в інтернеті, розкажіть про загальні правила поведінки під час відвідування соціальних мереж. Зайвий раз скажіть як ви їх любите, цінуєте і поважаєте. А якщо ви помітили, що ваша дитина поводиться не типово, проявляє будь-які ознаки приналежності до різних спільнот з суїцидальних ухилом, зверніться до психологів та правоохоронців », – йдеться в повідомленні відділу безпеки.