Весну зустрічали. Весна прийшла.

6 Березня 2017 21:08

Кожного року настає час, коли природа немовби пробуджується від тривалого зимового сну: по-весняному синішає небо, веселіше сяє сонце і на деревах починають пробиватися бруньки.
Цього часу завжди чекали люди, сподіваючись на тепле літо і майбутній багатий, урожайний, ситий рік. Свої сподівання вони втілювали у традиційному святі Масляної, яке було одним з найпопулярніших у давній слов’янській культурі й збереглося навіть після прийняття християнства – його святкують за тиждень перед Великим постом.
Зустріч весни у «Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти туристичного сервісу» – вже традиційно цікаве свято.
Весело та галасно пройшла Масляна у Центрі і цього року. У святково вбраному холі учні та педагоги спробували себе у запальних розвагах – тут і танцювали, і співали, і поїдали млинці на швидкість, і змагались у стрибках на скакалці, і вчилися плести коси та зав’язувати хустки. А на подвір’ї кухарі смажили смакоту: усі охочі змогли поласувати гарячими млинцями зі згущеним молоком та вишневим і чорничним джемом.

Віра Касьянова