Лікарня Мечникова отримає гуманітарну допомогу від Люксембургу

14 Березня 2017 17:06

Люксембург передав Україні € 500 тис. Ці кошти підуть на допомогу постраждалим в АТО. Фінансування отримає і лікарня ім. Мечникова в Дніпрі. Про це розповів Міністр закордонних і європейських справ Великого Герцогства Люксембург Жан Ассельборн під час візиту до Дніпропетровської області.

Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Люксембург виділив Україні € 500 тис. На реалізацію гуманітарних програм. Частина цих коштів буде спрямована на медичне оснащення лікарні Мечникова. Зараз медустанову завершує формування списку необхідного обладнання.

«Досвід наших лікарів колосальний, і поділитися ним вони можуть зі світовими фахівцями. Головне – допомогти їм технічно. Я вдячний Люксембургу за допомогу. Наше активну співпрацю почалося з початку війни на сході в 2014 році. Зараз плануємо реалізувати чергові гуманітарні проекти в Україні », – зазначив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн особисто побачив, як дніпровські лікарі рятують тяжкопоранених бійців.

«Я побачив, як легко можна втратити життя і наскільки важко її врятувати. Тому наше завдання – допомогти цій лікарні. Вона вкрай важлива для тих, хто ризикує своїм життям на Донбасі », – сказав міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн.

Крім обласної лікарні Мечникова Міністр відвідав єдиний в Україні Музей громадянського подвигу жителів Дніпропетровщини. До цього побував в Маріуполі і Широкино.

«У 2017 році Дніпропетровщину відвідали 10 іноземних делегацій. Для кожної делегації ми організовуємо зустрічі з пораненими бійцями в лікарні Мечникова і екскурсії в Музей АТО. Це вражає і дає уявлення про реальні події на Сході », – сказав радник голови ОДА Віталій Литвин.