У Дніпрі Гімн України зіграють на флейті

21 Березня 2017 17:42

Легендарні мелодії українських композиторів можна почути цієї неділі. У Будинку органної та камерної музики – концерт до Дня національної гвардії України. Для всіх захисників країни Гімн будуть грати на флейті.

Про це повідомили в прес-конференції в Дніпропетровській ОДА.

Музика українських композиторів оживе цієї неділі у Будинку органної та камерної музики. Патріотичні мелодії звучатимуть на концерті «Моя симфонія любові Україні».

«Сольний концерт нашої провідної флейтистки Ольги Зернаевой – присвячення всім захисникам України, – зазначила директор Будинку органної та камерної музики в Дніпрі Тетяна Бабич. – Артисти підготували його до Дня національної гвардії, який відзначається 26 березня ».

Відкриє концерт музичний символ України – композиція «Ще не вмерлаУкраїні и Слава, и Воля» Михайла Вербицького.

«Відвідувачі почують звучання флейти в поєднанні з бандурою, органом і фортепіано. Мікс інструментів додасть відомих композицій оригінальності, – розповідає флейтистка Будинку органної та камерної музики Ольга Зернаева. – У фіналі програми – композиція Мирослава Скорика «Мелодія». Вона стала справжнім духовним Гімном нашоїкраїни ».

На концерті звучатимуть найкращі та найвідоміші композиції Вербицького, Скорика, Губаренко, Кармінського, Герасименко, Лисенко, Колодуб, Шамо і Вілко.

Флейта – Ольга Зернаева. Орган – Ксенія Бєлікова, бандура – Світлана Новак, фортепіано – Олена Келер і Олександра Білоусова. Про історію створення композицій розповість музикознавець Олена Гамова.
Концерт відбудеться 26 березня о 15:00. Будинок органної та камерної музики знаходиться на пр. Сергія Нігоян , 66. Вартість квитків уточнюйте за телефонами: 374-05-52, 374-16-55, 097-589-76.