У Дніпрі пройде унікальна квест-виставка

24 Березня 2017 11:19

У Меморіальному будинку-музеї академіка Яворницького – квест-виставка. Вона присвячена українській тематиці у творчості Рєпіна. Після екскурсії відвідувачів чекають цікаві завдання та загадки.

Про це повідомили в прес-службі ОДА.

Виставка «Дмитро Яворницький та Ілля Рєпін: дружба, розпочата з Запорожців …» розкриває тему України в творчості Рєпіна. Також експозиція розповідає про дружбу між козацьким істориком Дмитром Яворницьким і художником Іллею Рєпіним. Вона виникла під час створення картини «Запорожці пишуть листа турецькому султанові».

Відвідувачам продемонструють різноманіття козацької колекції старожитностей Дмитра Яворницького. Рєпін використовував її в створенні етюдів і картин. Всього на виставці представлять 5 картин художника. Все – козацької тематики.

«Відвідувачі побачать унікальні експонати: малюнки та ескізи Рєпіна, видання кінця XIX – початку XX ст., Фотографії з дарчими підписами видатних особистостей, – розповідає автор виставки, перший науковий співробітник історичного музею ім. Яворницького Ірина Заваловом. – Окремо будуть представлені автентична козацький одяг, унікальне холодна і вогнепальна зброя, предмети побуту запорізьких воїнів і інші раритети з колекції Дмитра Яворницького ».

Після екскурсії – цікаві квести. За сюжетом картини «Запорожці пишуть листа турецькому султанові» відвідувачам запропонують визначити, з кого Ілля Рєпін писав своїх запорожців. На завершення – завдання на знання козацьких старожитностей, звичаїв і легенд.

Адреса Меморіального будинку-музею академіка Яворницького: м Дніпро, пл. ім. Тараса Шевченка, 5. Виставка триватиме до 30 червня. Телефони для довідок: (0562) 47-27-61, (0562) 47-27-33.