Як не сплутати алергію зі звичайною застудою

7 Квітня 2017 16:01

Нежить, чхання та сльозотеча? Це можуть бути перші ознаки алергії. Як не сплутати її зі звичайною застудою, розповіли в Дніпропетровському обласному центрі здоров’я.
Весняна алергія – одна з найпоширеніших. Її провокують пилок з рослин – кульбаб, беріз, верб, вільхи. Відчули нежить, різь в очах, сльозотеча, чхання і кашель – негайно до лікаря.
«Симптоми алергії можуть бути схожими на застуду, але є відмінності. При алергії – свербіж в носі і горлі, утруднене дихання. Температура, ломота в тілі і головний біль відсутні », – відзначають в обласному центрі здоров’я.
Займатися самолікуванням ні в якому разі не можна. Визначити недуга і його причини здатний тільки медик. Він підбере правильне лікування, відзначають в обласному центрі здоров’я.
«Можна звертатися до свого сімейного лікаря або в алергологічні кабінети. Вони є в обласній лікарні ім. Мечникова, алергологічному центрі міської лікарні №7 Дніпра, Нікопольської районної лікарні та 11 лікарні Кривого Рогу », – кажуть в обласному центрі здоров’я.
Малюків приймають сімейні лікарі або педіатри в амбулаторіях, а ще фахівці в міських дитячих лікарнях №5 і №2, пульмонологічному відділенні обласної дитячої лікарні, міській лікарні №8 Кривого Рогу та 4-ї міської лікарні Павлограда.
В якості профілактики алергії медики радять:
– щодня проводити вдома вологе прибирання;
– не відкривати вікна в першій половині дня;
– прийшовши з вулиці, відразу переодягатися і приймати душ;
– почекати з виїздами на природу;
– правильно харчуватися, відмовитися від меду – він здатний підсилювати алергію;
– відмовитись від шкідливих звичок.