У Дніпрі планують поступово підвищувати вартість проїзду в електротранспорті

10 Квітня 2017 16:49

Керівництво КП «Дніпровський електротранспорт» відзвітувало про роботу за 2016 рік – перевезено понад 111 млн пасажирів, більше половини яких – пільговики. В ході розмови було порушено тему тарифів на проїзд в електротранспорті міста. Про це повідомляє прес-служба Дніпровського міськради.
«У 2016 році було закуплено 13 нових тролейбусів, розпочато реконструкцію тролейбусного шляху на ж / м Парус, побудований цех по ремонту рухомого складу і механічного устаткування, розпочато будівництво цеху по фарбуванню і ремонту кузовів, відремонтовані трамвайні колії і контактна мережа. У минулому році нашим транспортом було перевезено понад 111 млн пасажирів, 58% з них користуються електротранспортом на пільгових умовах. У планах на 2017 рік – добудова тролейбусної лінії від вул. Володимира Мономаха (колишня Московська) до ж / м Парус-2, поставка двох тролейбусів з автономним ходом », – розповів під час своєї доповіді директор КП« Дніпровський електротранспорт »Володимир Кобець.
Один з проблемних питань, яке зазначив глава комунального підприємства, – ціна на проїзд в міському електротранспорті.
«З 2011 року тариф на проїзд в електротранспорті не переглядався. Зараз він становить 1 грн 50 коп, проте ми підрахували, що за підсумками 2016 собівартість перевезення одного пасажира складає 2 грн 93 коп. Крім цього, слід брати до уваги зростання тарифів на електроенергію: в 2016 році ми платили за тарифами для населення – 1 грн 29 коп за кВт, станом на лютий плата на 57% більше – 2 грн 03 коп за кВт », – зазначив Володимир Кобець.
Коментуючи це питання, голова комісії міської ради з питань транспорту, зв’язку та екології Каміль Примаков зазначив, що тарифи на перевезення пасажирів у міському електротранспорті потрібно переглядати, але підвищення вартості слід здійснювати плавно, протягом декількох років, щоб не створювати дискомфорту для городян.